Versenyfelhívás - MI-vel a Marsra!, határidő: június 3.

Versenyfelhívás - MI-vel a Marsra!, határidő: június 3.
"Te egy űrcsapat tagja vagy, abban lesz szerepetek, hogy egy újonnan felfedezett bolygót emberi életre alkalmassá tegyetek."... Díjazás iskolai szinten és országosan a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által.  Versenyleírás a tovább gomb után. 


 
 
MI-vel a Marsra!

Eljátszottál már a gondolattal, milyen lenne egy lakatlan bolygón élni?

És milyen lenne, ha segítségedre lenne egy robot, amit a mesterséges intelligencia irányít?

Mit tennél, ha te lennél megbízva azzal, hogy lakhatóvá tedd a bolygót?

Ha 5-10. osztályos vagy, és van válaszod a fentiekre, nincs más dolgod, mint papírra vetni a terveidet és eljuttatni június 3-ig osztályfőnöködhöz.

Arra kérünk, 1-3 oldalban írd le a terveidet, majd illusztráld is tetszőleges formában.

 A leírásod tartalmazza a következő elemeket:

-          Te egy űrcsapat tagja vagy, abban lesz szerepetek, hogy egy újonnan felfedezett bolygót emberi életre alkalmassá tegyetek. Mik a legfontosabb feladataitok, hogy ezt elérjétek?

-          Írd le, milyen szakemberekkel utaznál és dolgoznál szívesen! Indokold is a válaszodat!

-          Milyen kihívások és veszélyek leselkedhetnek rád a küldetés során?

-          Van egy MI-robot is veletek. Milyen legyen, hogy a lehető leghasznosabban tudja a munkátokat segíteni? (Milyen képességekkel rendelkezik? Hogy néz ki? Milyen feladatokat lehet rábízni?)

-          Mit vinnél magaddal a nemzeti, illetve helyi kultúrádból, ami hasznos lehet?

 Az illusztráció lehet tervrajz, térkép, robotterv, de fontos, hogy kapcsolódjon a leírásod valamelyik részéhez! Tetszőleges technikákkal dolgozhatsz (pl. szabadkézi rajz, digitális terv, makett stb.).

 Az elkészült munkád szöveges részét Wordben (Times New Roman betűtípus, 12-es betűméret, 1,5-es sorköz), képes részét pedig JPG-formátumban továbbítsd az osztályfőnöködnek!

 Dolgozhattok egyedül, párosan vagy 3-4 fős csapatban is.

 A legjobb pályamunkákkal induló SzIG-es diákok egy lézerharc során készülhetnek fel a küldetésre, illetve a NMHH kiírása alapján az országosan is kiemelkedő pályázatok alkotói értékes tárgynyereményekre számíthatnak.

Mj. a hátáridő módosult: június 3. 

 
2024.05.22