Tájékoztató az ebédbefizetésről

Tájékoztató az iskolai étkezéssel kapcsolatos tudnivalókról

 

A 2021-2022 tanévtől a Menza Pure szoftver alkalmazásával történik az étkezés megrendelése és számlázása. A program az https://bcszig.eny.hu címen érhető el.

(Ajánlott minimum böngésző verziók PC: IE9+, Firefox, Chrome; Mobil: Android 4.2+, IOS 7.1+)

 

Első bejelentkezés

A programba való belépéshez egy e-mail cím regisztrálása szükséges, amit az etkezes@szig.hu címre írt levélben lehet kérni. Az azonosítóhoz a regisztrált e-mail címet kell beírni, majd az „új jelszó kérése” gombra rányomni. Ha a bejelentkezési e-mail cím megegyezik a programban szereplő regisztrált e-mail címmel, akkor egy belépési jelszó érkezik erre a címre.

A programba belépve először az Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) jelennek meg és csak ennek elfogadása után lehet az „Étkező felületre” továbblépni.

Belépés után a jelszót célszerű megváltoztatni, ami a súgó menüpontot lenyitva tehető meg.

A súgó menüpontban található a „Kézikönyv a felületről”, amit javaslunk a használat előtt tanulmányozni.

Megrendelés

A megrendelés az „étkezés igénylés/lemondás” menüpontban meghatározott munkanapokra történik. Minden nap a megfelelő étkezési típusok (ebéd, uzsonna, diétás ebéd) közül lehet választani, akár többet is (pl. ebéd és uzsonna), de mindegyik típusból csak egy adagot. Az online felületen keresztül minden hónapban az 5. és a 15. nap között kell a rákövetkező havi étkezés megrendelését elkészíteni, azaz a megrendelést az internetes felületen menteni. A megrendelés végén a jobb felső sarokban található „MENTÉS” gombra rá kell kattintani, különben törlődnek a jelölések! A megrendelési intervallum lejárata után a következő havi rendelés lezárul, pótrendelésre semmilyen formában nincs lehetőség!

A programban minden már megrendelt vagy következő hónapra megrendelhető étkezési nap megjelenik. A felületen láthatóak a munkaszüneti napok, tanítás nélküli munkanapok, őszi-, téli-, tavaszi szünetek is, de azokra megrendelést rögzíteni nem lehet.

Kedvezményes étkezés

Kedvezményes étkezésre csak a NYILATKOZAT és szükség szerint az igazolások beküldése (etkezes@szig.hu e-mail címre) után van lehetőség.  A jogviszony igazolások beküldésének határideje október 15. A programba való belépéskor feltétlenül ellenőrizzék le, hogy a megfelelő kedvezmény beállításra került-e, mert a számla elkészítése után már nem tudunk változtatni.

 

Étkezés lemondása

A kiszámlázott étkezések lemondása a változással érintett napot megelőző munkanapon legkésőbb 9:00 óráig tehető meg a felületen. Az „étkezés igénylés/lemondás” menüpontban a kékkel megjelenített 1 adagra kattintva törlődik a megrendelés, amit „MENTÉS” gombbal kell rögzíteni. A lemondott étkezések térítési díja a következő befizetéseknél kerül jóváírásra. A következő munkanapra vonatkozóan 9:00 óra után kezdeményezett lemondást a rendszer nem engedélyezi.

Számlázás, befizetés

A megrendelt étkezésről minden hónap 16. napján – ha az munkaszüneti vagy ünnepnapra esik, akkor az azt követő munkanapon – számla készül. A számla kiállításáról elektronikus úton a regisztrált e-mail címre értesítés érkezik, amelyben a linkre kattintva megnézhető a kiállított számla képe, illetve a Menza Pure programból is letölthető a „számlák” menüpontban.

Az étkezés térítési díját a számla kiállítását követően legkésőbb a megelőző hónap 25. napjáig kell átutalni. A térítési díj befizetése kizárólag átutalással történhet, a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium 11784009-20207869 számú bankszámlájára. Az utalás közleményében a számlaszámot, a tanuló nevét és osztályát kell feltüntetni. Minden számlát külön-külön szíveskedjenek utalni!!! Ha az átutalt összeg nem egyezik a számla összegével vagy a közlemény nem megfelelően van kitöltve az utalás visszaküldésre kerül. A „számlák” menüpontban megtekinthető, hogy a kiegyenlítés megtörtént-e. A megadott határidőn túl befizetés semmilyen formában nem lehetséges, a megrendelés törlésre kerül. A befizetés elmulasztásának következményeit a megrendelő viseli.

Napi térítési díjak 2022. február 1-től (1 adag)

Normál ebéd: 620 Ft

Kedvezményes ebéd: 310 Ft

Uzsonna: 180 Ft

Kedvezményes uzsonna: 90 Ft

Diétás ebéd: 1100 Ft

Kedvezményes diétás ebéd: 550 Ft

Cukormentes ebéd: 1200 Ft (e-mailben igénylés szükséges)

Kedvezményes cukormentes ebéd: 600 Ft (e-mailben igénylés szükséges)

Dolgozói ebéd: 776 Ft

Dolgozói diétás ebéd: 1590 Ft

 

Étkezés

Az ebédlőben a diákigazolvány vonalkódjának beolvasásával lehet étkezni. A diákigazolvány jó minőségű, nem gyűrött másolata (pl. laminálva) is megfelelő. Akinek valami ok miatt nincs diákigazolványa, jelezze az etkezes@szig.hu e-mail címen és ideiglenes kártyát biztosítunk a számára 500 Ft letéti díj ellenében. Az ideiglenes kártyát az új diákigazolvány megérkezése után kérjük visszahozni. Az ideiglenes kártyát a pénztárban lehet felvenni.

Regisztráció, módosítás

Regisztrálni vagy a regisztrációs e-mail címet módosítani az etkezes@szig.hu e-mail címre küldött levélben a tanuló nevének, osztályának, diákigazolvány számának és a regisztrációs e-mail cím megadásával lehetséges.

 

Információ, reklamáció

Információ kérhető, illetve reklamáció, adatbeviteli hiba bejelenthető az iskola gazdasági munkatársánál, aki azonnali probléma esetén a lehető leghamarabb, minden más esetben maximum 5 munkanapon belül válaszol.

Elérhetősége:

Huszákné Bartoss Gitta

e-mail: etkezes@szig.hu

telefon: 1-466-5088/133