Ballagás, 2024. május 3.

Ballagás, 2024. május 3.
Képek a tovább gomb után.


 
 
Fotó: Böjtös Zsuzsa
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tisztelt Szülők! Kedves Vendégeink!

Az alábbiakban a május 3-án tartandó ballagási ünnepségünkről szeretném Önöket tájékoztatni.

A ballagás 11 órakor kezdődik, a vendégek az udvaron gyülekeznek. (Az udvari kaput már 10 órától kinyitjuk.)

11:10-kor a ballagók fuvolaszóval indulva, az alsóbb évfolyamok sorfala között énekelve járják be az épületet. (Hagyományainknak megfelelően a gimnáziumban csak a diákok és tanárok tartózkodhatnak!)    Kb. 11:30-ra érnek le az udvarra, itt kezdődik a ballagási ünnepség (búcsúbeszédek, Szent Imre-díj átadása, zászlóátadás).

Ezután a diákok sorfala között a ballagók átvonulnak a templomba. Csak egy szál virággal ballagnak, és ezt a virágot a templom oltáránál teszik le. Hagyományainkhoz híven a templomban a végzősökön kívül csak az iskola tanárai tartózkodnak ezekben a bensőséges (templomtól búcsúzó) pillanatokban. A virágletétel szertartása körülbelül 20 percet vesz igénybe. Kérjük, hogy a csend megőrzésének érdekében csak a búcsúzás legvégére vonuljanak át a templomkertbe.

Kérjük a Kedves Szülőket és Hozzátartozókat, hogy virágot csak a templomból kijövet adjanak át a ballagóknak!

Az osztályok templomból történő kivonulásának rendje:       

           12.a: iskola felőli oldalkapu

           12.b: főbejárat

           12.c: főbejárat

          12.d: Körtér felőli oldalkapu

Kérjük, hogy az iskola udvarán és a templomkertben ne dohányozzanak!   

Tájékoztatjuk a Kedves Szülőket és Hozzátartozókat, hogy minden osztálynak van hivatalos fotósa, aki a ballagáson és az ünnepség alatt fényképez, ezért kérjük Önöket, hogy legfeljebb a helyükről fotózzanak.

 

Eső esetén az ünnepséget a templomban tartjuk, ahová 10 órától lehet bemenni. A ballagás méltóságának megőrzése érdekében arra kérünk mindenkit, hogy 11:15-ig foglaljanak helyet. A műsor zavartalansága érdekében csendet kérünk Önöktől, mivel szeretnénk, hogy ballagóink életre szóló élménnyel búcsúzhassanak az alma matertől.  A liliomok oltárra helyezése zártkörű esemény, így kérjük, hogy a Szózat elhangzása után hagyják el a templomot és kint vagy az iskola aulájában várakozzanak.

2024.04.28