Mansfeld Péter emlékverseny, 2022. október 19.

Mansfeld Péter emlékverseny, 2022. október 19.
 Beszámoló és képek a tovább gomb után.


 
 
 
                                       Kép nagyítása kattintással
 

Október 19-én tartottuk Iskolánk hagyományos Mansfeld Péter versenyét. Idén a nemrég elhunyt Wittner Máriára emlékeztünk, ezért a csapatok olyan szabadsághősök életútját dolgozták fel, akik részt vettek a forradalomban és a rendszerváltás után is tevékeny tanúi voltak az eseményeknek. Wittner Mária mellett még Fónagy Jenő, Koszmovszky Edina, Bácskai Endre, Mécs Imre és Pongrácz Gergely személyével ismerkedhettünk meg. A versenyzőknek többek között, helyszíni tudósításokat kellett készíteniük, rádiós hanganyagokat kellett értelmezniük, személyeket, képeket, fogalmakat egymáshoz párosítani, külpolitikai témájú keresztrejtvény kellett megoldaniuk.

A zsűri elnöke idén is Hernády Zsolt tanár úr volt. Munkáját segítette a tavalyi győztes csapat Farkas Botond és Jókay Szabolcs öregdiákjaink.

A versenyt a "Banyák" csapata nyerte, Benedek Borbála, Szabó Róza – 11d  osztályos tanulók , a második helyezést a "Starvingrad" , Pozsgai Csanád és Fekete András  11.C  szerezte meg, harmadikok a " Gájz a spájzban"  csapat Laczó Péter és Szatmári András. 10. c, szerezte meg.

A verseny szervezője Rubovszky Péter tanár úr volt.

 

2022.10.19