Ballagás, 2021. június 4.

Képek a továb gomb után.


 
 
 
 
 Fotó: Vasadi Anna
 
 
 
 

 

 

 

Tisztelt Szülők! Kedves Vendégeink!

Az alábbiakban a június 4-én tartandó ballagási ünnepségünkről szeretném Önöket tájékoztatni.

A ballagás 11 órakor kezdődik, a vendégek az udvaron gyülekeznek. (Az udvari kaput már 10 órától kinyitjuk.) Idén a pandémia és az iskolában zajló építkezés miatt korlátozott hely áll rendelkezésre, ezért kérjük, hogy csak a közvetlen hozzátartozók jöjjenek be az udvarra. Mivel a távolságtartás nehezen megoldható, kérjük, hogy az udvaron viseljenek maszkot az ünnepség alatt.

11:10-kor a ballagók fuvolaszóval indulva, az alsóbb évfolyamok sorfala között énekelve járják be az épületet. (Hagyományainknak megfelelően a gimnáziumban csak a diákok és tanárok tartózkodhatnak!)

Kb. 11:30-ra érnek le az udvarra, itt kezdődik a ballagási ünnepség (búcsúbeszédek, Szent Imre-díj átadása, zászlóátadás).

Ezután a diákok sorfala között a ballagók átvonulnak a templomba. Csak egy szál virággal ballagnak, és ezt a virágot a templom oltáránál teszik le. Hagyományainkhoz híven a templomban a végzősökön kívül csak az iskola tanárai tartózkodnak ezekben a bensőséges (templomtól búcsúzó) pillanatokban.

Kérjük a Kedves Szülőket és Hozzátartozókat, hogy virágot csak a templomból kijövet adjanak át a ballagóknak!

Az osztályok templomból történő kivonulásának rendje:               

12.a: iskola felőli oldalkapu
12.b: főbejárat       
12.d: Körtér felőli oldalkapu

A lezárt építési területekre a belépés szigorúan tilos és életveszélyes! Kérjük, hogy az iskola udvarán és a templomkertben ne dohányozzanak!    

Tájékoztatjuk a Kedves Szülőket és Hozzátartozókat, hogy minden osztálynak van hivatalos fotósa, aki a ballagáson és az ünnepség alatt fényképez, ezért kérjük Önöket, hogy legfeljebb a helyükről fotózzanak.

Eső esetén az ünnepséget a templomban tartjuk, ahová 10 órától lehet bemenni. A ballagás méltóságának megőrzése érdekében arra kérünk mindenkit, hogy 11:15-ig foglaljanak helyet. A műsor zavartalansága érdekében csendet kérünk Önöktől, mivel szeretnénk, hogy ballagóink életre szóló élménnyel búcsúzhassanak az alma matertől.  A liliomok oltárra helyezése zártkörű esemény, így kérjük, hogy a Szózat elhangzása után hagyják el a templomot és kint vagy az iskola aulájában várakozzanak.

                                                                                                          

Budapest, 2021. május 26.                               Tisztelettel,                              Barlay Bence

 
2021.06.02