Kéktúra Kör a 2018/2019-es tanévben

Kéktúra Kör a  2018/2019-es tanévben
Az első kirántulás október 14-én (vasárnap) lesz.  Információk és jelentkezési űrlap a tovább gomb után.


 
 
 
Kedves Szülők! Kedves Diákok! 
 

Szeretettel hívok minden érdeklődőt az iskolai Kéktúra Kör kirándulásaira és táboraiba.  A túrakör e-mail-listájára az alábbi online jelentkezési űrlap kitöltésével lehet jelentkezni:  jelentkezési űrlap.  A kirándulások részleteit a továbbiakban már csak azoknak küldöm, akik a jelentkezési lapot kitöltik.
Az idei túrák a tervek szerint a Budai-hegységben, Pilisben, Mátrában, Bakonyban, Zemplénben és Belső-Somogyban lesznek.
Az első kirándulásra október 14-én (VASÁRNAP!) a Budai-hegységben, az első táborra az őszi szünetben okt.27-okt.30. között Belső-Somogyban kerül sor. (A részleteket e-mailben küldöm a Kéktúra Kör tagjainak.) 

Túracsapatunk vegyes: kis és nagy diákok, öregdiákok, szülők, testvérek, barátok és tanárok alkotják. Vannak állandó és alkalmanként csatlakozó tagok, vannak olyanok, akik egyedül jönnek, mások családostul érkeznek. Ami közös bennünk: a túrázás és a természet szeretete.
Aki csatlakozik hozzánk, lehetőséget kap arra, hogy a Kéktúrát apránként végigjárva megismerkedjen Magyarország páratlan természeti szépségeivel, kulturális örökségével, erősödjön testben és lélekben, gazdagodjon egy jó közösség számtalan túraélményével.
 

TÚRANAPTÁR 2018/2019

(Az időpontok és a túraútvonalak a tanév során változhatnak.)


Az idei túranaptárt igyekeztem úgy összeállítani, hogy kezdő és haladó túrázók egyaránt találjanak maguknak megfelelő túrákat. A Budai-hegység, Pilis túrái közelségüknél és rövidebb távjainál fogva kiválóan alkalmasak a túrázással való ismerkedésre. A Bakony, Mátra, Zemplén ill. Belső-Somogy túrái pedig a több éve túrázóknak is új túraútvonalakat jelentenek, de szintén nyitottak a lelkes és edzett új túratársak számára.


 

október 14. vasárnap
Budai-hegység 1: Hűvösvölgy - Zsíros-hegy 9,9 km

 

október 27-28-29-30. szombat-kedd
Belső-Somogy: Kaposmérő-Zalakomár 63 km 

 

november 25. vasárnap
Budai-hegység 2: Zsíros-hegy (Nagykovácsi) – Piliscsaba 12,5 km

 

december 8. szombat
 Bakony 1: Zirc-Jásd-Csőszpuszta (Tés) 20,3 km

december 29. szombat

Budai-hegység 3: Hűvösvölgy-Rozália téglagyár 14,2 km

 

január 12. szombat
Pilis 1: Pilisszentkereszt-Dobogókő-Pilisszentlászló 14,6 km


február 2. szombat
Bakony 3: Bakonykúti-Bodajk/Csókakő vmh. 20,5 km


február 23. szombat
Pilis 2: Pilisszentlászló-Visegrád 14,1 km


március 15-16. péntek-szombat
Mátra: Mátraháza-Sirok-Szarvaskő 42,7 km   


április 6. szombat 
Pilis 3: Rozália téglagyár – Pilisszentkereszt 18,6 km


május 11. szombat
Bakony 2: Csőszpuszta (Tés) – Bakonykúti 18,6 km


június 1. szombat
 Pilis 4: Piliscsaba-Dorog 18,5 km


augusztus 20-25. ke-vas 
Zemplén: Kéktúra tábor kb. 100 km


További információk az Országos Kéktúráról


A részvétel feltételei


A kirándulások a résztvevőknek önköltségesek, de a szervezési és túravezetői költségek fedezésére 1000 Ft/család/tanév hozzájárulást kérek, mely az első túrarészvételkor fizethető be. (A többnapos túrák résztvevői a szervezői költségek fedezéséhez ezen felül is hozzájárulnak.) 

A résztvevők és kiskorú résztvevők esetén szüleik tudomásul veszik, hogy a túrákon hivatalos iskolai tanári felügyelet nincs biztosítva, ezért a Kéktúra Kör kirándulásai - bár a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium diákjainak az iskolavezetés tudtával és támogatásával vannak meghirdetve - nem minősülnek hivatalos iskolai programnak, a túrákon és táborokban minden résztvevő saját ill. szülei  felelősségére vesz részt

Természetesen túravezetőként a túrákon a 18 év alatti nem felnőtt kíséretében érkező résztvevők felügyeletét ellátom. A Kéktúra Kör rendezvényein a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium házirendje érvényes. A túrák előtt minden résztvevő előre e-mailben vagy telefonon jelzi részvételi szándékát ill. távolmaradását  a túravezetőnek.


Jelvényszerzés és igazolófüzet


Gyermek Kéktúra tájegységi jelvényt (6-14 éves korig) az szerezhet, aki min. 50 km-t teljesít egy-egy tájegységből és igazolófüzetében gyűjti a pecséteket. A gyermek Kéktúra jelvényt úgy lehet kiérdemelni, ha valaki az Országos Kéktúrán 300 km megtételét igazolja 6-14 éves koráig a pecsétek megszerzésével. Az idősebbeknek a teljes Országos Kéktúrát végig kell járniuk a jelvény megszerzéséhez. Igazolófüzetet 1990 Ft-ért lehet rendelni a jelentkezési űrlapon. A füzet árát az első kiránduláson (okt.14.) kell befizetni, amennyiben valaki nem vesz részt ezen, akkor Horváth Sarolta tanárnőnek adja le a füzet árát névvel ellátott borítékban október folyamán az iskolában.

 

Magamról

 

 
2018.10.01